Stockholm: Läxhjälp för ensamkommande/nyanlända ungdomar!

Organisation: 
  • Fånga Framtiden Tillsammans
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Ekonomisk/social utsatthet
Integration och asylsökande

Var med och främja ensamkommande ungdomars integration och framtid i Sverige genom att engagera dig som läxhjälpare i Fånga Framtiden Tillsammans.
Varje vecka erbjuder vi läxhjälp till ensamkommande och nyanlända ungdomar i Stockholm och där behövs du! Vårt arbetssätt är en volontär som sitter med en ungdom vid varje läxhjälpstillfälle då vårt fokus är att på bästa och mest effektivaste sätt bistå med adekvat hjälp. Vad som gör det roligt och intressant att vara volontär hos oss är att du får så mycket tillbaka av din insats! Det är svårt att inte bli inspirerad av att se ungdomarnas kämparglöd och motivation till att utvecklas och uppnå sina mål och drömmar trots allt det svåra som man varit med om.

Fånga Framtiden Tillsammans är en ideell organisation. Varje vecka möter vi ambitiösa och målinriktade ungdomar som behöver all hjälp och stöd som de kan få för en chans till att uppnå sina mål och drömmar i Sverige! Sedan start har vi hjälpt närmare 200 ungdomar.

Vi som har grundat organisationen heter Karin Holmström, Bahareh Dehneshin och Miriam Thedros Abera. I början av januari 2014 startade vi FFT i Stockholm och vi har ett samarbete med Magelungen Utveckling AB som sponsrar oss med lokaler på Södermalm.

Idag har vi kontakt med ca 60 ungdomar och närmare hundra volontärer som vill investera med sin tid, kunskap och erfarenhet för att tillsammans med FFT främja deras väg mot en självständighet och självförsörjande framtid.

Tillsammans gör vi skillnad!

Vi ses!

Vänliga hälsningar
Miriam, Karin & Bahareh

När och var ska uppdraget genomföras: 
När: Varje måndag och onsdag Tid: Kl 18:00-20:00 Adress får du vid kontakt med oss. Andra dagar i veckan (förutom helgdagar) kan vara aktuella då det kan hända att vi behöver följa med en ungdom på ett ärende, så som att besöka arbetsförmedlingen, migrationsverket etc.
Specifika önskemål eller information: 
Viktigaste egenskaperna är att du är lyhörd, social och hjälpsam Vad som gör det roligt och intressant att vara volontär hos oss är att du får träffa fantastiska människor som har tagit sig hela vägen till Sverige, och deras kämpar glädje och glöd för att lyckas, smittar av sig. Det är inte bara ungdomarna som gynnas av din tid och hjälp, utan du kommer att inse att du får så mycket tillbaka av din insats!
Minimiåtagande: 
Du kommer när du har möjlighet att delta som läxhjälpare. Vi har ingen minimiåtagande.
Adress: 
Stockholm
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.