Ge en hemlös katt tak över huvudet - bli jourhem

Organisation: 
  • Föreningen Samvetet
Plats: 
  • Uppsala
  • Uppsala
Ändamål: 
Djur

Rädda en hemlös katt genom att vara jourhem åt den i väntan på att katten får ett permanent hem. Du tar hand om katten som om den var din egen. Du står för mat och sand. Föreningen står för veterinärkostnader och försäkring. Vi behöver dig som har erfarenhet av katter. Om du har erfarenhet av att hantera skygga katter är det en fördel liksom om du har vana av att medicinera katt. Du avgör själv vilken typ av katt du känner att du klarar av, t ex dräktig hona, kattungar, skygg katt och om du kan tänka dig vara jourhem för flera katter samtidigt.

Du får en kontaktperson inom föreningen som du kan vända dig till med frågor. För att kunna hjälpa det stora antalet hemlösa katter är föreningen till stor del beroende av jourhem. Din insats är alltså väldigt värdefull!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Någon från föreningen kommer hem till dig med katten. Katten bor sen hos dig en viss tid beroende på hur snabbt vi hittar ett adoptionshem. Du säger till i god tid om du inte kan ha kvar katten.
Specifika önskemål eller information: 
Vi har störst behov av jourhem för skygga katter och jourhem för yngre kattungar, med eller utan mamma, samt dräktiga mammor. Var snäll och ange i din anmälan vilken erfarenhet du har.
Minimiåtagande: 
Du ska kunna vara jourhem i minst en månad.
Adress: 
Jälla 205
75594 Uppsala
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.

Klicka för att se fler uppdrag per kategori: