Vill du bidra till att hjälpa en eller flera katter – bli Jourhem!

Organisation: 
  • Föreningen Samvetet
Plats: 
  • Uppsala
  • Uppsala
Ändamål: 
Djur

Föreningen Samvetet söker jourhem med kattvana i Uppsala. Som jourhem kommer du ha en katt boende hos dig under en längre tid. Hur lång beror på anledningen till att vi behöver jourhemsplacera just den individen. Minst en månad ska man kunna ha katten hos sig. Det är främst skyggare katter som behöver ett jourhem för att kunna socialiseras och bli trygga, men även andra katter kan behöva ett jourhem. Det är bra om du har kunskap om att medicinera katter. Du kommer givetvis att få en kontaktperson som stöd och som kan besvara dina frågor.

Du tar hand om katten som om den var din egen. Du står för mat och sand. Föreningen står för veterinärkostnader och försäkring.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Av praktiska skäl behöver hemmet finnas inom max 2 mils omkrets från katthemmet i Jälla, detta för att transport till och från veterinär för veterinärvård ska vara möjligt att genomföra, men också för att din kontaktperson ska kunna komma hem till dig om behov uppstår.
Specifika önskemål eller information: 
Du får inte välja individ som bor hos dig, men vi tar hänsyn till om du kan tänka dig att ha en skygg katt, dräktig hona/hona med nyfödda ungar/ensamkommande ungar. För de sistnämnda kategorierna behöver du ha erfarenhet av att ta hand om födande katter och vara införstådd med att honan behöver en lugn plats för sig och sina ungar. Är det ensamkommande ungar under 6 veckor är det nödvändigt att du vet hur man nappar och sköter ungarna. Ungar 6 – 12 veckor behöver en trygg vuxen förebild för att få en bra start i livet.
Minimiåtagande: 
1 - 3,5 månader (3,5 månader vid dräktig hona som föder ungar samt ensamkommande ungar)
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.

Klicka för att se fler uppdrag per kategori: