Hjälp ungdomar i Kortedela med matte!

Organisation: 
  • Mattecentrum
Plats: 
  • Västra Götaland
  • Göteborg
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Upplysning och folkbildning

Som volontär på Mattecentrum är du på plats i räknestugan och hjälper till att svara på frågor och förklarar matematiken för eleverna på plats. Räknestugor är gratis att besöka och vem som helst är varmt välkommen in och få hjälp oavsett skola, kön, ålder eller kunskapsnivå. Det innebär att i samma rum sitter elever med olika kunskapsnivå som alla är där för att bli bättre på matematik. Mattecentrum är en ideell förening som ger gratis läxhjälp i matematik till tusentals högstadie- och gymnasieelever via öppna räknestugor.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Vi behöver fler volontärer till vår räknestuga på Kortedela bibliotek! Du kommer till stugan med dina kunskaper, eleverna kommer med sina frågor. Du jobbar tillsammans med andra volontärer från Mattecentrum och ni försöker lösa problemen tillsammans och inspirera eleverna till intresse inom matematik. Torsdagar 17-19.
Specifika önskemål eller information: 
Du bör ha matematiskt kunnande och ett genuint intresse för att förmedla ut sina mattekunskaper till andra. Vi ser gärna att du läst upp till mattekurs 5/E på gymnasiet, men även andra matteentusiaster är välkomna att söka! Intresserad? Skicka in din intresseanmälan redan idag!
Minimiåtagande: 
2 h/vecka, en termin
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.

Klicka för att se fler uppdrag per kategori: