RådRum söker tolkar till temakvällar!

Organisation: 
  • RådRum
Plats: 
  • Skåne
  • Malmö
Ändamål: 
Integration och asylsökande
Mänskliga rättigheter
Upplysning och folkbildning

RådRum finns på tre olika platser i Malmö och erbjuder kostnadsfri, opartisk och konfidentiell rådgivning. Vi ger råd och stöd i många olika frågor för att personer som är nya i Sverige lättare ska förstå vilka rättigheter de har i det svenska samhället. Genom rådgivningen vill vi också att människor ska se vilka möjligheter en själv har att vara aktiv och påverka samhället.

RådRum arrangerar även öppna temakvällar som handlar om det svenska samhället, t ex om skola, bostad, vård och arbete. Till våra temakvällar söker vi nu volontärer som kan tolka från svenska till andra språk, så att personer som är nya i Sverige kan förstå informationen.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Cirka en kväll i månaden på Rosengårds Folket Hus.
Specifika önskemål eller information: 
Vi söker dig som är intresserad av svenska samhället och tycker om att möta och hjälpa människor. Vi söker främst dig som kan tolka från svenska till arabiska, somaliska och dari. Även andra språk kan vara intressanta. Du behöver inte vara utbildad tolk, men du ska tycka om att tolka och hjälpa människor.
Minimiåtagande: 
Vi ser gärna att du kan delta vid cirka tio temakvällar under hösten 2018 och våren 2019, men det finns även möjlighet för kortare engagemang.
Adress: 
Wachtmeisters väg 1
Malmö
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.