Bli volontär i vår second hand-butik i Berga

Organisation: 
  • Röda Korset, Linköping
Plats: 
  • Östergötland
  • Linköping
Ändamål: 
Ekonomisk/social utsatthet
Miljö och natur
Social gemenskap

Mitt i Berga centrum ligger Röda Korsets mysiga second hand-butik. Vill du bli en del av vårt team?

Volontäruppgifter

Som volontär i vår second hand-butik ansvarar du tillsammans med dina volontärkollegor för den dagliga driften i butiken. Det innefattar att plocka upp nyinkomna gåvor, göra fint och hålla ordning i butiken, förnya och förbättra butikens utseende, bemöta kunder och stå i kassan.

Som volontär i vår second hand-butik gör du en god insats för miljön men också för de människor du möter. Röda Korset är en välkänd hjälporganisation och många besöker våra butiker för att vara sociala, ställa frågor eller be om hjälp. Vi tror därför att du trivs med att bemöta alla typer av människor och vara till hjälp i den mån du kan.

Volontär hos Röda Korset

Som volontär hos Röda Korset behöver du stå bakom våra grundprinciper - som förenklat innefattar alla människors lika värde, opartiskhet och neutralitet. Alla volontärer erbjuds en grundutbildning inom Röda Korskunskap för att både få förståelse och kunna känna sig trygg i organisationens värderingar. Oavsett volontärtjänst kommer du att möta människor som har olika behov och som kan vara i behov av hjälp och det är därför viktigt att du bemöter dem enligt grundprinciperna och är en god representant för hela organisationen. Som volontär hos oss kan du hjälpa många människor, vara god mot miljön och samtidigt ha en trevlig stund med härliga kollegor. Välkommen till Röda Korset!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Du bestämmer själv hur många timmar du vill arbeta. Kanske har du två timmar över i veckan? Mer eller mindre? All hjälp är viktig! När du ansöker blir du kontaktad av vår butikschef Åsa som du sedan träffar för att prata närmare om volontärtjänsten. Vi försöker att forma volontärtjänsten efter den tid och de förutsättningar du har.
Specifika önskemål eller information: 
Inga specifika önskemål.
Minimiåtagande: 
8 timmar i månaden.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.

Klicka för att se fler uppdrag per kategori: