Vi söker frivilliga till vår second hand och café på Södermalm!

Organisation: 
  • Röda Korset, Mötesplats Kupan, Södermalm
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Mänskliga rättigheter
Social gemenskap
Sysselsättning och arbete

Röda Korset är en världsomspännande organisation som arbetar med humanitärt hjälparbete. Vårt mål är att lindra och förhindra mänskligt lidande, oavsett vem det drabbar och hur det än uppstår. Röda Korset finns i nästan hela världen, med 186 föreningar i lika många länder.

Hela den samlade rödakorsrörelsen arbetar efter gemensamma grundprinciper: humanitet, opartiskhet, neutralitet, självständighet, frivillighet, enhet och universalitet. Vi arbetar bland annat i länder som drabbats av krig eller konflikt, men tar aldrig ställning för någon av de inblandade parterna.

Röda Korset Södermalm har flera verksamheter. En av dem är vår second hand-butik, dit är alla välkomna för att fynda husgeråd, kläder, böcker, möbler med mera, eller bara för en pratstund. Vi söker volontärer som vill vara med och hjälpa till i second hand butiken. Uppdraget innebär bland annat att tillsammans med andra som jobbar i butiken:

* sälja second hand-prylar,
* ta emot gåvor som allmänheten skänker,
* baka i vårt café,
* sortera och städa,
* dekorera,
* stå i kassan.

Vi söker en positiv och tillmötesgående person, som gillar att prata med alla sorters medmänniskor, försäljning och att arbeta i butik.

Skicka in en intresseanmälan så återkommer vi till dig.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Du kommer arbeta i butiken på Östgötagatan 67, minst tre timmar i veckan med möjlighet att komma igång omgående. Tillsammans kommer vi fram till hur länge uppdraget varar. Uppdraget är ideellt.
Specifika önskemål eller information: 
Bortsett ifrån möjligheten att göra skillnad för medmänniskor på Södermalm får du lära dig om butik- och cafe arbete och dessutom möjlighet till kontinueliga kurser om bland annat Röda Korset och frivilligarbete.
Minimiåtagande: 
3 timmar i veckan
Adress: 
Östgötagatan 67
Stockholm
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.