Vårt språkcafé söker fler medmänniskor

Organisation: 
  • Röda korset, Södertälje
Plats: 
  • Stockholm
  • Södertälje
Ändamål: 
Ekonomisk/social utsatthet
Integration och asylsökande
Social gemenskap

Vi söker nu dig med glatt humör och ett öppet sinne som vill hjälpa till med vårt språkcafé. Tillsammans med de andra frivilliga hjälps ni åt att föra samtalet framåt, att komma på teman, ämnen och saker att göra. Det gäller både saker som går att göra i våra lokaler samt besök och utflykter som görs ett par gånger per termin. Förutom att vara en social mötesplats är det också en möjlighet för deltagarna att lära sig mer om svenska samhället och Södertälje.

Tillsammans med kaffe och te tränar du svenska med människor från hela världen - spel, temakvällar och utflykter skapar möjligheter för glada och lärande möten!

Det finns stor möjlighet för den frivilliga att själv komma på och organisera vad de gör, men vi välkomnar också dig som känner att du främst vill komma och gå utan att planera träffarna. Att få möta människor som pratar svenska är väldigt viktigt för många som inte annars kommer i kontakt med språket men också för att få möta människor och vara social.

Genom att hjälpa till på språkcaféet gör du riktig skillnad för människor i Södertälje!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Onsdagar 17:30-19:30 i Södertälje centrum. Vissa utflykter och annat kan göras vid andra tidpunkter. Du anmäler i förväg till frivilligledaren vilka dagar du kan delta.
Specifika önskemål eller information: 
Uppdraget inleds alltid med en introduktion till uppdraget. Som frivillig är det viktigt att du delar Röda Korsets grundvärderingar och är öppna för att möta nya människor från hela världen. Kontakta oss på sodertalje@redcross.se om du är intresserad av att veta mer!
Minimiåtagande: 
Vi ser gärna att de frivilliga deltar varje eller varannan vecka men har självklart överseende och respekt för att sjukdom och annat kan komma ivägen.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.