Hjälp unga klara av sin skolgång - Bli läxhjälpare på Lundbys bibliotek!

Organisation: 
  • Röda Korsets Ungdomsförbund, Göteborg
Plats: 
  • Västra Götaland
  • Göteborg
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Social gemenskap
Upplysning och folkbildning

Vill du vara med och göra skillnad? Är du intresserad av att hjälpa unga och vuxna att klara sina studier? Vill du vara en del av en gemenskap av frivilliga? Då skulle uppdraget som läxhjälpare passa dig!

Beskrivning av verksamheten:
I samarbete med Lundbys bibliotek på vågmästareplatsen erbjuder vi gratis läxhjälp på tisdagar mellan kl.17.00-19.00 för alla som behöver stöd i sina studier. Det är ett välbesökt bibliotek med besökare från blandade åldrar, allt från vuxenstuderande till yngre barn kommer till vår läxhjälp. Det finns inga krav på dig som läxhjälpare att du ska sitta på särskilda kompetenser, vi har alla olika bakgrunder och kunskaper - tillsammans kompletterar vi varandra och hjälps åt att stötta de som besöker läxhjälpen. Det enda formella kravet är att du ska ha genomfört grundskolan. Det viktigaste är att du är intresserad av att möta nya människor, inspireras av att hjälpa andra och delar RKUF:s värdegrunder. Uppdraget är väldigt givande och gör genuin skillnad för våra besökare och i samhället. Om detta låter som något du vill bidra till - tveka inte att höra av dig med en ansökan, så kan vi berätta mer!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Vi finns på Lundbys bibliotek varje tisdag kl 17:00-19:00. Du förväntas som frivillig kunna delta minst två pass i månaden samt vara delaktig på månadsmöte.
Specifika önskemål eller information: 
Du får som frivillig introduktion och relevant utbildning, bland annat i Röda korsets ideologi samt specifik utbildning för läxhjälpsverksamhet. Alla våra utbildningar är gratis. Utöver detta finns det många möjligheter att utvecklas och engagera sig vidare i Röda korsets Ungdomsförbund.
Minimiåtagande: 
Uppdraget kräver att du kan delta på två pass/månaden samt månadsmöten.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.