Volontärer sökes till julaftonsfirande i Gunnareds kyrka!

Organisation: 
  • Svenska kyrkan, Angereds församling
Plats: 
  • Västra Götaland
  • Göteborg
Ändamål: 
Ekonomisk/social utsatthet
Integration och asylsökande
Social gemenskap

Vi önskar volontärer som vill hjälpa till att förgylla Julafton för människor som söker gemenskap och mat. Det finns olika uppgifter. Du kan gärna hjälpa till med dukning, matservering, diskning, att vara samtals- och bordvärd, spela eller sjunga, eller bidra till annan underhållning. Du behöver vara tillgänglig på julafton den 24 december från kl 9 - 15 ca. Vi kommer också ha en träff i veckan före julafton för att lära känna varandra och dela upp arbetsuppgifterna.

Julafton är en dag då många söker gemenskap, därför ordnar Angereds församling julaftonsfirande i Gunnareds kyrka. Vi startar med en enkel gudstjänst som heter "samling vid krubban" (kl 11) där vi läser julevangeliet och gestaltar det på något sätt. Vi sjunger också några kända julpsalmer. Därefter dukar vi fram julbordet i församlingssalen. Firandet är avgiftsfritt och lockar ca 50-60 personer som bor/vistas i Angeredsområdet.

När och var ska uppdraget genomföras: 
kl 9-15, julafton den 24 december 2018 i Gunnareds kyrka
Specifika önskemål eller information: 
Ingen särskild utbildning behövs, men olika språkkunskaper är värdefullt. Vi träffas en gång innan eventet för att prata oss samman och gå igenom firandet och dela upp arbetsuppgifter.
Minimiåtagande: 
Julafton, 24 dec kl 11-15
Adress: 
Gunnareds kyrkväg 1
42467 Angered
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.

Klicka för att se fler uppdrag per kategori: