Svenska kyrkan, Färingsö församling

Vi vill gärna musicera med dig i våra gudstjänster, du som kan och vill traktera något instrument. Vår organist söker också hjälp med registrering och bladvändning vid konserter.

Plats: 
Ekerö

När vädret tillåter går vi på promenad varje tisdag med boende från Söderströmsgården, Stenhamra. Välkommen att följa med/hjälpa till med detta! Vi ansluter sedan till fikat.

Plats: 
Ekerö

Vill du vara med en gudstjänstgrupp och tillsammans med kyrkvärdar, präster, diakon, vaktmästare och musiker forma våra söndagsgudstjänster? Givetvis ser vi gärna att du även deltager vid själva gudstjänsten i kyrkan. Även ungdomar är hjärtligt välkomna!

Plats: 
Ekerö

Färingsö församling ligger långt framme i miljöarbetet och blev den första församlingen i Stockholms stift som nådde den högsta nivån, fas 3. Exempel på församlingens miljöarbete är att vi under 2018 kommer ha våra första bikupor på plats för att producera egen honung.

Plats: 
Ekerö

Kom till vårt Språkcafé på måndagar, vi håller till på Barnens eget Bibliotek i Stenhamra. Alla åldrar och svenskakunskaper behövs! Vi fikar och pratar - biblioteket bjuder deltagare på fika. Huvudfokus ligger på att lära dem som önskar svenska.

Plats: 
Ekerö

Onsdag jämna veckor träffas Sticka och Skicka i Stenhamra församlingsgård. Gruppen fikar, stickar och skickar sedan vidare sina alster till behövande.

Plats: 
Ekerö

En gång per kvartal erbjuder vi en föreläsningskväll, Måndagssnack, i Färentuna församlingshem. För att även barnfamiljer ska kunna komma erbjuder vi barnpassning under dessa kvällar. Din uppgift blir att underhålla barn i olika åldrar, ni kan leka, se på film eller pyssla.

Plats: 
Ekerö

Du som har något att berätta, gärna något lokalt förankrat! Kom och förgyll tillvaron för våra äldre på Söderströmsgården!

Plats: 
Ekerö

Vi vill gärna starta en grupp som kan få chans att uttrycka sina egna andliga bilder. Kan du någon teknik för detta? Välkommen! Färingsö församling är en öppen och miljödiplomerad arbetsplats. Vi finns till för den som söker gemenskap och/eller bara vill vara sig själv.

Plats: 
Ekerö

Ibland behöver mycket kaffe kokas, många mackor bredas och många koppar diskas,var med oss och hjälp till i köket, med dukning och servering etc.

Plats: 
Ekerö

Varje söndag har vi gudstjänst i någon av våra fyra kyrkor. Efter gudstjänsten erbjuder vi kyrkkaffe. Vi söker någon som ansvarar för att kaffe/bullar finns på plats och att det serveras.

Plats: 
Ekerö