Bli läxhjälpare på Tamam Malmö

Organisation: 
  • Tamam, Malmö
Plats: 
  • Skåne
  • Malmö
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Ekonomisk/social utsatthet
Social gemenskap

Tamam är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som arbetar med barn och unga vuxna för mångfald och antirasism med utgångspunkt i FN:s barnkonvention och deklaration om mänskliga rättigheter. Vårt syfte är att skapa nya mötesplatser, organisera meningsfulla fritidsaktiviteter och uppmuntra unga människors samhällsengagemang.

Vi söker dig som är intresserad av att vara en del av Tamam Malmös läxhjälpsteam. Vi har för närvarande två olika grupper i Malmö, närmare bestämt i Holma och på Mötesplats Otto vid Värnhem. Som läxhjälpare hjälper du till med veckans läxor, svåra uppgifter och förberedelser inför kommande prov. Deltagarna är ofta ivriga till att lära sig och denna nyfikenhet vill vi fortsätta att uppmuntra för att göra läxläsning roligt hos oss.
Förutom att hjälpa, peppa och motivera ungdomarna, är detta också en chans för dig som volontär att utvecklas och lära dig något nytt. Det händer även att vi gör olika aktiviteter och utflykter tillsammans med deltagarna, vilket alltid är mycket uppskattat!

För att kunna hjälpa fler barn och unga i Malmö att få stöd och hjälp med sina läxor, behöver vi nu fler glada och engagerade volontärer till vårt härliga Tamam-team! Hör av dig till oss om du vill engagera dig som läxhjälpare på Holma eller Mötesplats Otto.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Läxhjälp på Mötesplats Otto: Tisdagar 18 – 20, Läxhjälp Holma: Onsdagar 16.30 – 18
Specifika önskemål eller information: 
Du behöver inte vara någon expert eller ha några tidigare erfarenheter av undervisning. Det är heller inget krav att du skall engagera dig ett visst antal timmar i veckan. Däremot förväntar vi oss att du tar ansvar för de uppdrag du åtar dig. Vi ser gärna att du har möjlighet att vara aktiv minst en termin.
Minimiåtagande: 
Vi ser helst att man är med i minst en termin.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.