Bli Storasyster live på Tjejzonen

Organisation: 
  • Tjejzonen
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Kvinnor
Social gemenskap

Vi söker nu fler Storasystrar Live. I uppdraget kommer du att få en egen Lillasyster att träffa en gång varannan vecka i Stockholm. Tanken är att du ska "hänga" med din Lillasyster, ta en fika, hitta på något roligt och prata om det hon vill prata om. Du får utbildning, handledning och stöd av Tjejzonen.

Tjejzonen är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar förebyggande för att minska psykisk ohälsa hos tjejer.

Vår vision är ett samhälle där den mänskliga rättigheten att bli lyssnad till respekteras.

Vi har en orubblig tro på tjejers styrka och förmåga att hjälpa sig själva. Vi vet hur viktigt det är för den psykiska hälsan att känna sig sedd och bekräftad som människa. Vi vet också att den som har blivit bemött med respekt och blivit lyssnad till i sin tur ger lyssnandes gåva vidare.

När och var ska uppdraget genomföras: 
2 timmar varannan vecka. Uppdraget utförs i Stockholm.
Specifika önskemål eller information: 
Du är lämplig som Storasyster om du är en tjej mellan 20-35 år som vill lyssna, stötta och peppa. Du vill vara en positiv förebild för tjejer och unga kvinnor. För att ha möjlighet att bli Storasyster måste du också kunna delta under Tjejzonens utbildningstillfälle som sker i Stockholm 20-21 oktober mellan klockan 10.00 och 16.00 samt den 30 oktober mellan klockan 17.30 - 19.00. Som Storasyster har du tystnadslöfte och förbinder dig till detta via ett kontrakt. Belastningsregister hämtas på alla som vill bli Storasystrar hos oss. Skicka in en intresseanmälan så tar vi kontakt och bestämmer tid för intervju!
Minimiåtagande: 
2 timmar varannan vecka
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.