Vill du bli Storasyster Online på Tjejzonen?

Organisation: 
  • Tjejzonen
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Kvinnor
Social gemenskap

Som Storasyster kommer du få en lillasyster som är cirka 10 år yngre än dig och ni träffas 4 timmar per månad via Skype. Tanken är att man ska "hänga" med sin lillasyster, prata om det hon vill prata om. Relationen varar allt från en gång till max ett år beroende på vad lillasyster vill. Du får utbildning, handledning och stöd av Tjejzonen.

Vi har en orubblig tro på tjejers styrka och förmåga att hjälpa sig själva. Vi vet hur viktigt det är för den psykiska hälsan att känna sig sedd och bekräftad som människa. Vi vet också att den som har blivit bemött med respekt och blivit lyssnad till i sin tur ger lyssnades gåva vidare.

Tjejzonen är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar förebyggande för att minska psykisk ohälsa hos tjejer. Vår vision är ett samhälle där den mänskliga rättigheten att bli lyssnad till respekteras.

När och var ska uppdraget genomföras: 
En timme per vecka under max ett år. Uppdraget utförs hemifrån på vilken ort som helst.
Specifika önskemål eller information: 
Du är lämplig som Storasyster om du är en tjej mellan 20 och 35 år som vill lyssna, stötta och peppa. Du vill vara en positiv förebild för tjejer och unga kvinnor. För att ha möjlighet att bli Storasyster måste du också kunna delta under Tjejzonens utbildningstillfälle som sker i Stockholm den 20-21 oktober mellan klockan 10.00 och 16.00 samt den 25 oktober mellan klockan 17.30 - 19.30. Som Storasyster har du tystnadslöfte och förbinder dig till detta via ett kontrakt. Belastningsregister hämtas på alla som vill bli Storasystrar hos oss. Som Storasyster måste du vara medlem i Tjejzonen och betala en årlig medlemsavgift på 200 kronor. Skicka in en intresseanmälan så tar vi kontakt och bestämmer tid för intervju.
Minimiåtagande: 
En timme per vecka under ett år.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.