523 volontäruppdrag

Utbildning

Gruppbild tre personer

Volontärbyrån utbildar i frågor om ideellt engagemang. Vi har också handböcker och material för kompetensutveckling på egen hand.

Våra utbildningar under coronapandemin

2020-06-11

Beslut om höstens utbildningstillfällen kommer tas efter sommaren. Vi kommer att jobba vidare med att utveckla våra digitala lösningar och kommer till hösten bland annat lansera en webbaserad kurs utifrån utbildningen Att leda frivilliga i föreningslivet. Anmälan till flera av höstens tillfällen är nu öppen och du är välkommen att anmäla dig som vanligt. Du kommer i god tid innan få information om de utbildningar som du anmält dig till kommer att genomföras, ersättas eller eventuellt ställas in. Läs mer under respektive utbildningstillfälle vad som gäller för just den utbildningen.

____________________________________

VÅRA UTBILDNINGAR

Läs mer om respektive tillfälle och anmäl dig genom att klicka på aktuell rubrik nedan

Att leda frivilliga i föreningslivet - Lär dig att skapa förutsättningar för en volontärvänlig organisation och lägga en stabil grund för de frivilliga.

Stockholm 12-13/9

Webbkurs 24/9-22/10

Stockholm 11-12/11

Fånga engagemanget - En utbildning om hur ni kan rekrytera fler till era föreningar

Uppsala 3/10

Motivera och behålla frivilliga - En utbildning om hur du behåller de frivilligas engagemang.

Göteborg 6/10

Stockholm 15/10

Malmö 24/11

Inkludera fler i föreningslivet - En utbildning som synliggör din organisations interna normer och ger er verktyg för att inkludera fler.

Inga aktuella tillfällen

Vi har utbildat föreningslivet sedan 2002. Vi erbjuder olika former av utbildningar om ledarskap och ideellt engagemang i föreningslivet. Vi utbildar ett hundratal föreningar varje år. Oavsett om du är frivillig, förtroendevald eller anställd inom ideella organisationer så passar våra utbildningar dig.  

Ibland är våra schemalagda utbildningar kostnadsfria och ibland genomförs de mot en deltagaravgift. Vi erbjuder även anpassade utbildningar eller föreläsningar för er som söker kompetensutveckling kring ideellt engagemang. Det kan vara för er organisation eller för flera föreningar på er ort. Tveka inte att höra av dig till oss med dina frågor och funderingar så hjälps vi åt att hitta rätt utbildning för er. 

Kontakta mig för att få veta mer
Emelie Edin, utbildningsansvarig
E-post: emelie.edin@volontarbyran.org
Telefon: 072-700-39 30

Några organisationer som har anlitat oss:

Barncancerfonden, Brottsofferjourernas Riksförbund, Erikshjälpen, Fairtrade Sverige, Fryshuset, Hallands län 4H, IOGT-NTO, ROKS, Rädda Barnen, Röda korset, Svenska kyrkan, United Sisters, Synskadades Riksförbund, Bygdegårdarnas Riksförbund

Vill du få tips om kommande utbildningar? 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev, där vi ger dig tips och råd om att engagera människor och där vi annonserar kommande utbildningar. I våra nyhetsbrev för Stockholm och Uppsala skriver vi specifikt om sådant som är på gång i Stockholm eller Uppsala. Nyhetsbreven skickas via e-post och är gratis. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

Volontärbyråns nationella nyhetsbrev 

Volontärbyråns nyhetsbrev Stockholm 

Volontärbyråns nyhetsbrev Uppsala 

Mer kunskap om ideellt engagemang

Yay! 98 procent av våra deltagarna tycker att utbildningen varit användbar. Vi har utbildat om ideellt engagemang i 15 år - delta du också!

Sagt om våra utbildare

  • "Bra på att delegera ordet och föra utbildningen framåt."
  • "Tydlig kommunikation och leder gruppen på ett väldigt fint och behagligt sätt"
  • "Proffsig och gav bra exempel och råd"

 

 

Engagemanget kan inte pausa
Det ideella engagemanget fortsätter att vara jätteviktigt när vi ställs för nya utmaningar i tider av coronaspridning och du kan bidra! Det finns många ideella uppdrag att söka och engagemanget tar inte paus.
Bild på volontärer
Undervisar du i samhällskunskap på gymnasiet om demokrati och demokratins utveckling? Eller om gruppers och individers identitet, relationer och sociala livsvillkor?
Ta del av Volontärbyråns inspelade webbinarier och utbildningar med fokus på omställningen föreningar gjort iom coronapandemin.