Stockholm - Värdfamilj till en utbytesstudent

Organisation: 
  • Youth For Understanding Sweden
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Internationellt arbete i Sverige
Kultur

Utbytesstudenter i gymnasieåldern (15-18 år) kommer från hela världen till Sverige för att bo i en värdfamilj och läsa på en svensk gymnasieskola en till två terminer.

Det finns ingen mall för hur en värdfamilj ska se ut. Vissa värdfamiljer har flera barn i studentens ålder och andra familjer har småbarn. Vissa familjer är pensionärer och andra är ensamstående. Alla våra värdfamiljer ser helt enkelt olika ut och är i olika åldrar. Det viktiga är att du vill välkomna en ny familjemedlem hem till dig och att du/ni är intresserade av att lära er mer om en annan kultur. Att vara värdfamilj är ett ideellt uppdrag, då man står för mat och husrum till studenten. I gengäld får man en ny familjemedlem.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Just nu söker vi efter värdfamiljer till ett par av våra utbytesstudenter i Stockholm. Studenterna behöver värdfamiljer från oktober till juni 2019. Vill du testa på att vara värdfamilj under en kortare period går det bra att vara värdfamilj till och med januari 2019. För att vara värdfamilj kan du bo mitt i en storstad eller ute på landet, så länge det är pendlingsavstånd till en gymnasieskola spelar det ingen roll vart du bor.
Specifika önskemål eller information: 
YFU kontoret finns alltid till hands och erbjuder support och stöd under din tid som värdfamilj. Vi ser även till att studenten har en skola och att både familjen och studenten har en lokal kontaktperson. Under året deltar utbytesstudenten på ett antal träffar och läger, både nationella och regionala. Som värdfamilj är man välkommen att delta på de regionala träffarna. Då får man möjlighet att träffa andra personer i samma roll och bolla tankar och idéer.
Minimiåtagande: 
Enligt överenskommelse.
Adress: 
Vikingagatan 45
113 42 Stockholm
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.